Wednesday, December 15, 2010

MacBookAir 11,6"

Ara deu fer vora dos anys que van llençar al mercat (en plan bèstia) l'Acer One. Els eee PC ja feia temps que voltaven per aquí com a "l'ordinador per a tothom"; fins i tot estava pensat per portar ordinadors al tercer mon.

Però al final... que "necessita" (o sigui vol) un ordinador, sigui petit o gran són els frikis del primer món (nosaltres). Va, que em perdo... deia l'Acer One era petitet (10") i portava una mena de mini Linux. Més tard s'hi van anar apuntant altres marques i clar, si vols vendre-ho a gent normal hi has de posar Windows. Uiii...

Algún espavilat hi va posar Vista, que necessita una pedazo de màquina només per obrir-lo... i clar, fiasco total. I vinga a posar-hi XP que només té vuit anys, que en anys informàtics és com tres milenis!

Per sort el senyor Gates i els seus sequases es van inventar el 7 (o sigui el Windows 7) resulta que funciona! O sigui que tots aquests ordinadorets ara corrent amb Windows 7, perquè el Linux es per frikis (i tots tenim un limit).

Però a tot això... què fa el Jobs? Passant de tot no? Inventant iPhones i iPads... i ell passant dels ordinadors petits. I jo... que tinc pantalla de 24" a casa, i a la feina, dues pantalles de 24" doncs volia un ordinador petit, però petit de debò. I no ens enganyem tots els Acers Ones o Timelines, els Asus eee, els Samsungs... tots són gruixuts comparats amb els portàtils normals (MacBookPro 13") d'Apple.

Però 13" és un portàtil "de debò" i el límit mental per "mini portatil" són les 11,6". I al final el senyors Jobs i els de la pometa s'han despertat!!! MacBookAir, segona generació.



Al de 13" ni pu*o cas, perquè pel mateix preu tens el "normal" i ja són prou prims... però el petitet, el de 11,6" aquest sí que mola!

Ara oblideu-vos del preu... perquè no us discutiré que val entre unes dues vegades més que els "altres gordos windows-eros", però és més de dues vegades més prim. Mireu aquest video allà al minut 1'30" que hi ha una comparativa de gruix bona!

També és unes mil vegades més maco. I per sobre de tot, Mac OS X enlloc de Windows.

Què més? Ah si, no té disc dur: només SSD i això vol dir que és prim, silenciós i ràpid com una mala cosa!! Despertar-lo del "sleep" és més ràpid que fer log-in en un ordinador amb Win7, 8Gb de RAM, i processador i3. Rààààààààààààààpid!!

Total, que estic com un nen amb sabates noves! És maco, pràctic i sembla que em farà venir ganes d'escriure altra vegada!!

El de l'àtic!

PS: l'iPad mola de co**ons també eh!!!

1 comment:

Anonymous said...

Aquest article és digne de marcar en la meva opinió. Val la pena estalviar per a futures referències. És una lectura fascinant, amb molts punts vàlids per a la contemplació. He de coincidir en gairebé tots els punts fets en aquest article.