Sunday, January 24, 2010

Una mica de neu a Finlandia

Doncs ara si que ha nevat una mica...




I després vés i intentar aparcar...


A veure el pobre de l'esquerra com surt...



I al passar les màquines ens han deixat sense uns quants llocs per aparcar !!



La majoria de cotxes estan sobre una plataforma d'uns 10-15cm... baixar és possible, pujar-hi no tant!



Dos escarbats que a l'estiu no es mouen gaire, i ara suposo que menys!



El nostre lleonet aparcadet :)



I més neu...



Els degotalls són xulos eh!



Però ben colgat al intentar fer-los-hi la foto :)



La neu es posa i es queda sobre qualsevol cosa!



Com les bústies.

 
O més bústies.



 O bicicletes!



I això és una pista de gel per patinar-hi.



Que a l'estiu és un camp de futbol!



Un arbret



Un altre :)

Però almenys ahir feia solet !!

Peus de porc, i ceba caramelitzada!

 Aquest cap de setmana tenim convidats i tinc previst fer uns pinxos de llom de porc al forn amb ceba caramelitzada. El tems és que... potser que provi de fer-la! I per provar-ho he decidit fer-ne per acompanyar els peus de porc que m'he fet, així que aqui va una mica de recepta.

Peus de porc, fàcils de co**ons!

Ingredients:

- Peus de porc cuits

- Oli, sal

- Un forn

Partim del fet que teniu peus de porc cuits. Els venen bullits i moltes vegades envasats al buit. A més es poden congelar i són transportables! I per fer-los més fàcil impossible. Poseu-los en una plata al forn, la pell tocant a la plata, una mica d'oli, sal i pebre i cap al forn que tindreu calent a uns 180 o 200 graus centígrads. Deixeu-los fer mitja hora i aleshores gireu-los, salpebrar (si és que aquesta paraula existeix) i uns 20-25 minuts més. Queden rossets i bons!!

Ceba caramelitzada

Talleu ceba (una, dues o dotze depen del que necessiteu), però no petita perquè ja s'encongirà, per axò no patiu. Una mica d'oli d'oliva en una cassola, foc baix i hi poseu la ceba. Aneu remenant que no s'us enganxi. Al cap de 2 o 3 minuts hi poseu una mica de xarop d'auró (o sigui maple syrup, o sirope de arce, que segur que va molt bé amb "la taaarta de arááándanos de tía Molly!"). Aquí les mides van al gust, però jo hi posaria una cullerada sopera per cada ceba. També afegiu una mica de sal, i una mica d'aigua. I sobretot aneu remenant que no se us enganxi!! Estarà al punt al cap d'uns 20 minuts, des que heu començat a coure-la.

El que és pràctic de fer la ceba d'aquesta manera és que la pots deixar feta, fins i tot a la nevera força estona i just abans de fer-la servir l'escalfeu una mica en una cassola a foc baixet i remenant una miqueta, sobretot que no s'enganxi!

 

I aquí teniu uns peus de porc amb ceba caramelitzada per llepar-se els dits!!

 

Salut,

el de l'àtic

Peus de porc, i ceba caramelitzada!

 Aquest cap de setmana tenim convidats i tinc previst fer uns pinxos de llom de porc al forn amb ceba caramelitzada. El tems és que... potser que provi de fer-la! I per provar-ho he decidit fer-ne per acompanyar els peus de porc que m'he fet, així que aqui va una mica de recepta.

Peus de porc, fàcils de co**ons!

Ingredients:

- Peus de porc cuits

- Oli, sal

- Un forn

Partim del fet que teniu peus de porc cuits. Els venen bullits i moltes vegades envasats al buit. A més es poden congelar i són transportables! I per fer-los més fàcil impossible. Poseu-los en una plata al forn, la pell tocant a la plata, una mica d'oli, sal i pebre i cap al forn que tindreu calent a uns 180 o 200 graus centígrads. Deixeu-los fer mitja hora i aleshores gireu-los, salpebrar (si és que aquesta paraula existeix) i uns 20-25 minuts més. Queden rossets i bons!!

Ceba caramelitzada

Talleu ceba (una, dues o dotze depen del que necessiteu), però no petita perquè ja s'encongirà, per axò no patiu. Una mica d'oli d'oliva en una cassola, foc baix i hi poseu la ceba. Aneu remenant que no s'us enganxi. Al cap de 2 o 3 minuts hi poseu una mica de xarop d'auró (o sigui maple syrup, o sirope de arce, que segur que va molt bé amb "la taaarta de arááándanos de tía Molly!"). Aquí les mides van al gust, però jo hi posaria una cullerada sopera per cada ceba. També afegiu una mica de sal, i una mica d'aigua. I sobretot aneu remenant que no se us enganxi!! Estarà al punt al cap d'uns 20 minuts, des que heu començat a coure-la.

El que és pràctic de fer la ceba d'aquesta manera és que la pots deixar feta, fins i tot a la nevera força estona i just abans de fer-la servir l'escalfeu una mica en una cassola a foc baixet i remenant una miqueta, sobretot que no s'enganxi!

 

I aquí teniu uns peus de porc amb ceba caramelitzada per llepar-se els dits!!

 

Salut,

el de l'àtic